fbpx

Cum sa imi imbunatatesc vocea?

In primul rand trebuie sa vorbim despre sustinere, si despre cum controlam respiratia in timpul cantului. Sunt mai multe tehnici si exercitii pentru o sustinere corecta, pentru ca in timp, daca aceasta sustinere nu este corecta, riscam sa incetinim dezvoltarea vocii si poate duce chiar si la alte probleme vocale. Bun, aceste exercitii sunt de folos orcarui student (incepator,intermediar,avansat) si in timp, aceste exercitii  duc la construirea muschilor de sustinere a vocii si cresterea in volum a acesteia.

Statura, este foarte importanta. Pentru a avea o pozitie corespunzatoare, pentru a canta corect, trebuie sa ne relaxam muschii, sa stam in pozitie cu spatele drept in picioare, apoi sa inspiram aerul diafragmal, fara a se misca umerii in sus( sa simti cum ti sa umple burta cu aer).  Dupa ce ne obisnuim cu aceasta respiratie, incepem usor primul exercitiu: inspiram mult aer(cum am scris mai devreme) si scoatem un “s’’ aerat(ca in soapta) si incercam sa il

tinem continuu cat de mult putem( trebuie sa ajungem sa il tinem minim un minut), in tot

acest timp simtim cum lucreaza muschii diafragmei, si cu cat facem mai mult acest exercitiu cu atat ne creste rezistenta in cantat.

Data viitoare am sa vorbesc despre cum sa iti cresti ambitusul vocal in functie de vocea pe care o ai.

Daca vrei un consult despre vocea ta si ce ar trebui sa faci pentru o imbunatatire avansata, te astept sa te inscrii pe site-ul meu la un apel gratuit sau scrie-mi pe mail daca doresti sa aflii mai multe despre orele de canto cu mine.