fbpx

Cum imi maresc ambitusul vocal?

Asa cum spuneam in articolul precedent, astazi sa sa vorbesc despre ambitusul vocal, ce este acesta si cum ne putem extinde vocea mai mult pe notele inalte cat si pe cele joase.

Ambitusul vocal variaza de la persoana la persoana, sunt persoane cu ambitusul vocal mare (peste 2 octave) sau cu ambitusul vocal mai mic, indiferent de cum ai ambitusul vocal,acesta in timp cu exercitii corespunzatoare se poate extinde de la 2st+ pana la 7st+.

Un exercitiu pentru extinderea ambitusului vocal ar fi: luam pozitia corespunzatoare pentru cant, ne relaxam gatul si incercam sa cantam cea mai joasa nota pe care o putem atinge, apoi urcam treptat cu vocea trecand prin fiecare nota pana ajungem la cea mai inalta nota pe care o putem canta, apoi facand la fel si in coborare. In tot acest timp incearca sa lasi gatul relaxat, si sa urmaresti cu atentie fiecare nota pana ajungi la vocea de cap*.

In articolul urmator am sa vorbesc despre vocea de piept si vocea de cap, ce sunt ele si cum facem trecerea de la 2 registre vocale diferite.